2
               kamer appartement Chateaudale

Studio
               Jomtien Plaza 53 m2


 
Pattaya Apartments
Terug naar de startpaginaBekijk de plattegrond van
                  Pattaya en JomtienContactpagina  
   

Thailand

Kaart van ThailandThailand, land van de eeuwige glimlach (Amazing Thailand). U komt met recht in een hele andere wereld terecht. Met een gemiddelde temperatuur in januari/februari van rond de dertig graden is Thailand een prettig oord voor een winterzonvakantie.

Maar uiteraard biedt het subtropische land ook 's zomers veel mogelijkheden. De koelste periode loopt van oktober tot maart (gemiddeld 25 tot 30 graden), april en mei zijn de heetste maanden (gemiddeld 30 graden) en het regenseizoen loopt van augustus tot oktober. Na een tropische regenbui droogt alles direct weer op en gaat iedereen weer over tot de orde van de dag.

Alle bestemmingen zijn in Thailand goed te bereiken, met de (slaap) trein, (goedkope) lijnbus en zelfs door het hele land zijn goede vliegverbindingen aanwezig.

Veel bezochte plaatsen zijn o.a.: Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Ayuttaya en natuurlijk Pattaya en Jomtien.

Slechts enkele van de bezienswaardigheden in Thailand hebben wij op hieronder genoemd. Op het internet is heel veel informatie over Thailand te vinden.

River Kwai

River KwaiDe beroemde brug, de River Kwai Bridge, tegenwoordig is alleen nog het stuk met bogen origineel. Tijdens het bouwproces van de River Kwai Bridge, zijn er tienduizenden krijgsgevangenen en dwangarbeiders overleden aan ziektes, ondervoeding en de slechte behandeling van de Japanners.

 

De drijvende markt

Drijvende markt in BangkokIedere ochtend liggen net buiten Bangkok honderden bootjes op het water. Niet voor een race, maar om marktwaar te verkopen. De Thai hebben al hun waar uitgestald op deze bootjes en bieden het te koop aan. Het is vooral een prachtig gezicht om te zien hoe dit er aan toe gaat. Het is zeker iets leuks om mee te maken wanneer u in Thailand verlijft, maar een tip: het hoogtepunt is rond negen uur 's ochtends, dus wees er vroeg bij.

 

 

Jungle trekking rondom Chiang Mai

Jungle TrekkingJungle trekkings duren twee tot zeven dagen. De deelnemer gaat langs begroeide bergen, hoge valleien en bezoekt afgelegen, hoger gelegen dorpen om daar te overnachten. Meestal zijn de trekkings te voet, soms per boot, olifant, paard of jeep. Over het algemeen is het een combinatie van twee of drie vervoermiddelen.

Mocht u zelf een trekking willen boeken, ga dan een aantal lokale reisbureaus af en vergelijk de condities, alvorens u een tour boekt. Alle tochten moeten worden geregistreerd bij de Tourist Police, om de trekkers te beschermen. Vermijdt lokale reisbureaus die dit niet doen. Slaap 's avonds altijd onder een muskietennet, want in de jungle kan malaria voorkomen.